Támogatás szolidaritási projektek kialakításához

18-30 éves fiatalok helyi, közösségjavító terveinek megvalósításához.

Szeretnétek valami jót tenni itthon, de nem tudjátok, hogyan valósítsátok meg az ötleteteket? Közösségjavító tervetekhez anyagi forrásra lenne szükségetek? Esetleg hallottatok már a szolidaritási projektekről, és pályáznátok az Európai Unió támogatására, de kell egy kis segítség? Jelentkezzetek támogató programunkra!

Jelentkezünk a támogató programra!


A támogató programról

A Tempus Közalapítvány szolidaritási projektek létrehozását segítő támogató programjában 18-30 év közötti fiatalok csoportjai kérhetik külső szakember segítségét. A program során a szakember támogatást nyújt nektek a projekttervezés és a pályázatírás folyamatában, képessé tesz titeket arra, hogy szolidaritási projekteket valósítsatok meg Európai Szolidaritási Testület keretein belül.

fiatalok_csoportja_projektmenedzsment

Mit jelent a támogató programban való részvétel?

Egy, a helyi kezdeményezések és a szolidaritási projektek területén jártas szakember segíti a pályázásra és projektmegvalósításra való felkészülést a felmerülő igényeiteknek megfelelően. Maga támogató folyamat maximum 10 konzultációs órán át tart, amelyet 6 hónapon át van lehetőségetek igénybe venni a saját ütemeteknek megfelelően. Ezalatt lehetőségetek lesz megismerni az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeit, feltérképezni a helyi igényeket, meghatározni az ötletetek megvalósításához szükséges erőforrásokat, valamint elindulni egy projekttervezés útján, hogy végül szolidaritási projektre tudjatok pályázni!

Jelentkezünk a támogató programra!


Mit vállaltok a csatlakozással?

  • Aktívan részt vesztek a teljes támogatói programban.
  • A folyamat után, 14 napon belül rövid beszámolót készítetek a szakemberrel együtt végzett munkáról, amelyet a szervező Tempus Közalapítvány rendelkezésére bocsátotok a program értékeléséhez és további promóciójához.támogatás szolidaritási projektekhez

Mit vállal a programért felelős Tempus Közalapítvány?

A Tempus Közalapítvány

  • fedezi a szervezeti támogató program költségeit;
  • szakembert biztosít a csoport/szervezet profilját, igényeit figyelembe véve;
  • a folyamat során ellátja a szervezetet a sikeres együttműködéshez szükséges információkkal.

Jelentkezünk a támogató programra!


A kiválasztás szempontjai

A jelentkezési lapban megadott információk alapján azt mérjük fel, hogy az ötletetek, terveitek alkalmasak-e arra, hogy szolidaritási projekt szülessen belőlük. Összesen 15 kezdeményezést tudunk ebben a formában támogatni.

A kiválasztásnál előnyt élveznek az olyan kezdeményezések:

  • amelyek a 105/2015. (IV.23.) kormányrendeletben meghatározott, kedvezményezett települések valamelyikében valósulnak meg és/vagy
  • a megvalósító csoport egyik tagja ezen települések valamelyikéből származik.

További információ: Bakonyi Katalin (katalin.bakonyi[kukac]tpf.hu) 

fiatalok_csoportja_faultetes

A szolidaritási projektekről

Az Európai Szolidaritási Testület szolidaritási projektjei azt teszik lehetővé, hogy 18-30 éves fiatalok indítsanak el pozitív változást a helyi közösségükben. A szolidaritási projekt témáját, céljait, kereteit a fiatalok csoportja találja ki és (a projekt támogatása esetén) valósítja meg saját érdeklődési körüknek és a helyi közösség igényeinek megfelelően. Tervük megvalósításához az Európai Unió havi 500 eurónyi támogatást ad a projekt hosszától függően.

Jelentkezünk a támogató programra!