Támogatás inkluzív projektek tervezéséhez

Kiemelt támogatás kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára!

Fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal dolgozó szervezetek szakemberi segítséggel pályázhatnak az Európai Szolidaritási Testületben, hogy munkájukat nemzetközi projektekkel fejlesszék.

A Tempus Közalapítvány társadalmi befogadást erősítő szervezeti támogató programjában olyan szervezetek kérhetik külső szakember segítségét, akik fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élők fiatalokkal foglalkoznak, és nemzetközi projektekkel erősítenék munkásságukat. A szakember támogatást nyújt az új szervezetnek a projekttervezés és a pályázatírás folyamata során, bátorítja és képessé teszi őket arra, hogy projekteket valósítsanak meg az Erasmus+ ifjúság vagy az Európai Szolidaritási Testület keretein belül.

A program emellett nyitott olyan, az ifjúsági területen már aktív pályázók számára is, akik szívesen foglalkoznának a továbbiakban fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal, eddigi szervezeti tevékenységüket új iránnyal kiegészítve. 

Arról, hogy milyen európai uniós pályázati lehetőségek erősíthetik a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok támogatását ifjúsági területen, a linkre kattintva lehet többet megtudni. Az oldal a finanszírozási lehetőségek mellett projektpéldákat, hasznos kiadványokat is tartalmaz.


A program célja

A támogató program célja a fogyatékossággal vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalok és a velük foglalkozó szervezetek bevonása az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület nyújtotta lehetőségekbe. Az ifjúsági területen olyan projektek megvalósítására lehet pályázni, amelyek célja a nemformális tanuláson keresztül a fiatalok kompetencia- és készségfejlesztése; a fiatalok demokratikus részvétele; az ifjúsági munka minőségfejlesztése, valamint a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok elérése.

Általános feltételek

A támogatás általános feltételeinek megfelelően a jelentkező szervezet:

  • tevékenységi területe illeszkedik a kiírásban szereplő kategóriák valamelyikéhez,
  • vállalja, hogy aktívan részt vesz a támogató folyamatban,
  • vállalja, hogy a támogatási folyamat lezárását követő 14 napon belül rövid írásos szakmai beszámolót készít előre megadott szempontok szerint, amelyet a Tempus Közalapítvány szabadon felhasználhat a program promóciójához (közösségi média felületen, a Közalapítvány honlapján, illetve tájékoztató kiadványaiban).

A kiválasztott részt vevő szervezetek számára a Tempus Közalapítvány maximum 25 órás támogató folyamatot biztosít, amit maximum 5 hónap alatt van lehetőség igénybe venni. A támogató szakember a szervezet székhelyére vagy a szervezettel előzetesen egyeztetett helyszínre utazik.

A program célcsoportja

Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik:

  • tapasztaltak fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de nem rendelkeznek tapasztalattal/csak minimális tapasztalattal rendelkeznek az ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában vagy
  • még nem tapasztaltak fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de tervezik, és tapasztalattal bírnak az ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában.

A jelentkezés módja

A jelentkezni az alábbi kérdőív kitöltésével lehet. A jelentkezéseket a program költségvetési forrásának teljes felhasználásáig a Tempus Közalapítvány ifjúsági csoportja folyamatosan fogadja, jelentkezési határidő nincs.

Mi történik a jelentkezés elküldése után?

A támogatandó szervezetekről az ifjúsági csoport munkatársai döntenek. A kiválasztott jelentkezőkkel a Tempus Közalapítvány megállapodást köt.

A jelentkezések elbírálásának határideje: 10 munkanap, ezt követően az ifjúsági csoport felelős munkatársa írásban értesít minden jelentkezőt.

A támogató program az Erasmus+ nemzeti irodák közötti társadalmi befogadást célzó stratégiai partnerség keretében valósul meg.


További információ:

Pável Luca Sára
Pályázati koordinátor
Tempus Közalapítvány Ifjúsági csoport
E-mail: luca.pavel@tpf.hu
Tel.: + (36) 1 237 1300 / 322-es mellék


A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×