Egynapos workshop szolidaritási projekt ötletek elindításához

Ingyenes Ötletből változás workshopunk fiataloknak segít közösségi kezdeményezésük elindításában.

Ismertek lelkes, aktív fiatalokat, akik itthon tennének valami jót? Esetleg van is valamilyen ötletük, de nem tudják, hogyan valósítsák meg? Szívesen támogatnátok őket ebben, de nem tudjátok, hogyan? Igényeljétek az Ötletből változás workshopot!

Jelentkezünk a workshopra!

Az Ötletből változás workshopról

Az Ötletből változás egynapos workshop, amely során az európai uniós támogatásokkal foglalkozó Tempus Közalapítvány munkatársai nemformális módszerekkel segítik a fiatalokat ötleteik pontosabb megfogalmazásában, a megvalósítás elindításában és a támogatási lehetőségként szolgáló szolidaritási projektek keretrendszerének megismerésében.

A workshopot előre egyeztetett helyszínen és időpontban tartjuk meg azoknak a fiataloknak, akik szívesen valósítanának meg közösségjavító kezdeményezéseket.

Az Ötletből változás workshopon való részvétel teljesen ingyenes.

Otletbol_valtozas_1

Mi szükséges a workshopon való részvételhez?

Ahhoz, hogy az Ötletből változást elhozzuk hozzátok, az alábbiaknak kell megfelelnetek:

  • a workshopon részt kell vennie minimum tizenöt 18-30 éves fiatalnak;
  • akiknek kell, hogy legyen(ek) olyan ötlete(ik), amellye(kke)l a helyi közösséget szeretnék jobbá tenni;
  • a fiataloknak vállalniuk kell az aktív részvételt,
  • és azt, hogy a folyamat végén egy rövid, írásos beszámolót készítenek a workshopról, hogy értékelésük révén jobbá tehessük és népszerűsíthessük workshopunkat.

Jelentkezünk a workshopra!

Mit vállalunk mi?

A Tempus Közalapítvány munkatársai előre egyeztetett helyszínen és időpontban megtartják az ingyenes workshopot. Emellett hasznos információkkal, tippekkel és tanácsokkal segítjük azokat a fiatalokat, akik a későbbiekben szeretnének szolidaritási projekteket megvalósítani.

Otletbol_valtozas_2

A szolidaritási projektekről

Az Európai Szolidaritási Testület szolidaritási projektjei azt teszik lehetővé, hogy 18-30 éves fiatalok indítsanak el pozitív változást a helyi közösségükben. A szolidaritási projekt témáját, céljait, kereteit a fiatalok csoportja találja ki és (a projekt támogatása esetén) valósítja meg saját érdeklődési körüknek és a helyi közösség igényeinek megfelelően. Tervük megvalósításához az Európai Unió havi 500 eurónyi támogatást ad a projekt hosszától függően.

Jelentkezünk a workshopra!