Videók az önkéntességről fiataloknak

Interkulturális kalandok, szakmai fejlődés, utazás, a hivatás megtalálása… Volt önkéntesek számolnak be neked az élményeikről!

Az önkéntesség menő!

Volt önkéntesek elárulják, miért

Dotyi, Zsuzsi és Gellért az Európai Szolidaritási Testület támogatásával önkénteskedett külföldön. Most elárulják neked, miért menő az önkéntesség!

Mert egy életre szóló élmény

Túros Dotyi 12 hónapot önkénteskedett Olaszországban. Egy ifjúsági szervezetet segített grafikusként, projekt koordinátorként és „kezdő mindenesként”. Itt belekóstolhatott nemcsak a helyi ételekbe, hanem a különböző munkakörökbe is, így jött rá többek között arra, hogy hosszú távon is szeretne önkéntesekkel foglalkozni. De önkéntessége nem csak szakmai tapasztalatból állt, hanem életre szóló kalandokból és élményekből. Ezekről számol most be neked!

Mert életre szóló barátokat szerezhetsz

Kosztka Zsuzsi 9 hónapot töltött Tallinban önkéntesként az Európai Szolidaritási Testület támogatásával, ezalatt egy fogyatékossággal élőket támogató szervezetnek segített sport, művészeti és szabadidős foglalkozások szervezésében. Emellett Észtországban önkéntesként egy igazi interkulturális csapatba csöppent, ahol nemcsak életre szóló barátságokat kötött, hanem a párját is megtalálta. Ismerd meg történetét!

Mert megtalálod az utadat

Te is érezted már úgy, hogy valamin ideje változtatni? Hogy nem a saját utadat járod? Simon Gellért életét alapjaiban megváltoztatta az, hogy 7 hónapon át Milánóban önkénteskedett. Hogyan talált rá a saját hivatására? Tudd meg tőle!