Több, mint ezer magyar fiatal fedezheti fel Európát 2023-ban

2022 októberében közel 4 ezer magyar fiatal jelentkezett a DiscoverEU vonatjegyekért, akik közül ezernél is többen hamarosan meg is kezdheti az útját.

DiscoverEU 2022 őszi eredmények


Az elmúlt év két jelentkezési időszakával együtt immáron 212 700 darab Interrail vonatjegy talált gazdára a DiscoverEU 2018-as elindulása óta. A legutóbbi októberi fordulóban azok a 18 éves európai fiatalok tudtak részt venni, akik 2004. január 1. és 2004. december 31. között születtek. 

A 2022-es év kiemelt jelentőségű volt a lehetőség számára, hiszen az Európai Unió fiatalokra tematizált évében (Ifjúság Európai Éve) csatlakozott az Erasmus+ programhoz. Ezzel együtt a DiscoverEU töretlen népszerűségnek örvend, sőt az ősszel a megszokottnál is nagyobb volt az érdeklődés. Csak hazánkban az előirányzott kvótához képest több, mint ötszörös volt a jelentkezés, de az európai átlag is közel hasonlóan nagy eredményeket produkált. A fokozott érdeklődésre való tekintettel végül a tervezettnél több fiatal is Interrail vonatjegyben részesülhetett.

Mivel várja a fiatalokat a DiscoverEU?

A DiscoverEU kezdeményezettjei felkészítő találkozókon és nemzetközi eseményeken (úgynevezett meetupokon) vehetnek részt, valamint egy online segédanyag is támogatja őket az út során. Emellett az utazást segíti a DiscoverEU mobilalkalmazás, az EYCA kedvezménykártyahazai és nemzetközi Facebook csoportok, illetve a különböző tematikus DiscoverEU útvonalak

Összefoglalónk az első magyarországi DiscoverEU meetupról itt olvasható.