Képzések az Európai Szolidaritási Testület és az ifjúsági szektor fejlesztéséért

Hazai és nemzetközi események potenciális pályázóknak és projektmegvalósítóknak. Projektmegvalósítók és pályázni tervezők résztvevőként, facilitátorok és képzők pedig megvalósítóként kapcsolódhatnak be.

Az Európai Szolidaritási Testület nemzeti irodájaként a Tempus Közalapítvány támogatja azon fejlesztő törekvéseket, amelyek révén minőségi projektek valósulhatnak meg, és amelyek akár hozzájárulhatnak az ifjúsági terület európai szintű együttműködéséhez is. Ezen célok megvalósítását segítik a nemzeti irodák együttműködésén alapuló tréningek, események.

A hazai és nemzetközi események

  • lehetőséget biztosítanak a tapasztalatok megosztására;
  • képzési és egyéb, nemformális tanulás módszerét használó alkalmakat kínálnak a tapasztalatszerzéshez;
  • népszerűsítik a társadalmi befogadást, kulturális sokszínűséget és aktív társadalmi részvételt;
  • támogatják a fiatalok csoportját;
  • elősegítik a nemformális tanulás elismertetését.

A részvétel a Szolidaritási Testület pályázati rendszerével való megismerkedést és a projektek minőségi fejlesztését szolgálja.

Jelentkezés és további információk

Képzők és facilitátorok jelentkezését is várjuk!

A fent említett képzések megvalósítását olyan szakemberek végzik, akiknek nem csupán a nemformális oktatás, de az Európai Szolidaritási Testület/Erasmus+ ifjúság területén is van tapasztalatuk. Az eseményekhez kapcsolódóan folyamatosan lehet jelentkezni azon képzők és facilitátorok körébe, akik értesítést kapnak az ifjúsági csoport által meghirdetett, tréneri profiljukhoz illő képzői felhívásokról. A különböző speciális tematikájú események képzői/facilitátori feladatainak ellátására pályázat révén lehet jelentkezni.