Hasznos eszközök a részvétel erősítéséhez

Az európai parlamenti választásokhoz közeledve a SALTO PI hasznos anyagokat gyűjtött össze a fiatalok aktív társadalmi részvételének erősítéséhez.

Június 6-9. között lesznek az európai parlamenti választások, amelyek során kiemelten fontos, hogy a választásra jogosult fiatalok is képviseljék álláspontjukat. Ifjúsági szakemberként vagy projektmegvalósítóként érdemes végiggondolni, mivel járulhatunk hozzá a fiatalok részvételének erősítéséhez. Ehhez nyújtanak szakmai támogatást a SALTO PI által összegyűjtött eszközök és módszerek.

Gyakorlatias ötletek: hogyan tematizáljuk a választásokat és az aktív részvételt

Az útmutató ahhoz ad ötleteket, hogy milyen módokon lehet erősíteni a fiatalok választáson való részvételét. Különböző események, meetingek és megbeszélések, valamint kommunikációs tevékenységek (pl.: cikkek, kvízek készítése) is a listában szerepelnek. Ha inspirációt kerestek, érdemes elolvasni a How to Tackle Elections & Participation útmutatót!

Poszter a demokratikus életről és a választásokról

A SALTO PI szerkeszthető posztere jó kiindulási alap lehet, ha vizuálisan is szeretnétek érzékeltetni a fiatalokkal, mennyiféle módja és területe lehet az aktív társadalmi részvételnek.

Hogyan növeljük a fiatalok részvételét a választások előtt?

Online szimulációs játékok, tippek projektmegvalósítóknak és különböző tanítási és kommunikációs eszközök – ilyen és ehhez hasonló izgalmas tippeket tartalmaz a SALTO PI aktív részvételről szóló cikke. Olyan gyakorlatokat, módszereket és ötleteket gyűjtöttek össze, amelyek hasznosak azoknak, akik az emberek választásokon való részvételét szeretnék erősíteni vagy másokat támogatni abban, hogy jobban megértsék az Európai Unió működését.

Választási eszköztár

A gyűjtemény azokat az európai választásokhoz kapcsolódó kampányokat és megmozdulásokat foglalja össze, amelyeket az Európai Parlament, az Eurodesk, az ERYICA vagy más érdekelt fél indított el.

Kvíz a választásokról

A SALTO PI három online kitölthető kvízt is közzétett az aktív társadalmi részvétel kapcsán, amiket érdemes felhasználni egy interaktív óra, esemény vagy akár online kihívás során.

Grafikus által rajzolt figura szavazatot ad le